Selasa, 29 Mac 2011

Life in Ktac dan Erti peRsaHabataN

15. 08. 2011

Inilah kisah hidup aku ketika menjalani ibadat Puasa di kolej bersama-sama adik aku dan kawan-kawan sekalian.semoga ia menjadi renungan kita semua dan tidak sesekali mengulangi kesilapan yang sama seperti ape yang aku lalui.

Setelah banyak perkara yang berlaku antara aku dan kawan2 aku di kolej dan juga hostel, ia telah banyak memberi aku pengajaran tentang ertinya satu persahabatan... Ketika aku dirundung masalah yang aku sendiri tidak menduga, berlakunya satu persengketaan antara aku dan mimie (kami bermasam muka tanpa sebab)..

aku tidak menyangka owg yang paling rapat ngan aku suatu ketika dulu telah membenciku. segala keindahan persahabatan telah musnah hanya kerana aku insan yang tidak sempurna ini melakukan satu kesilapan yang aku sendiri tidak pasti ape yang telah aku lakukan. 

Setelah aku dirundung pelbagai masalah dgn mimie ia berterusan-terusan kepada kawan2 ku yang lain membuat kan kawan2 aku yang lain juga pergi meninggalkn aku(dorang daa tak nak kawan ngan ak daa) termasuk lah adik aku sendiri yang juga belajar dan satu hostel ngan aku(die pun daa tak nak rapat nagn aku lagi)..

Ketika aku tidak lagi menjadi sahabat mereka semua, aku telah disisihkan, mereka langsung tidak pedulikkan aku seperti dulu lagi, semua sahabat2 terbaik aku sudah tidak ingin melihat diri ini lagi, sudah tidak mahu lagi menjadi sahabat ku, herm sungguh bencikah mereka terhadap diri ini??
aku tak menyangka aku akan dilayan begini sungguh sedih sekali hati ku, terluka aku dengan perbuatan mereka itu.

Saat aku ditinggalkan dan disisih oleh sahabat baik ku sendiri, datang insan yang begitu prihatin terhadap diri ini  iaitu sahabat baik ku ophie, mujur lah ade die yang sering membantu ku dan sering memberi samangat saat aku dilanda pelbagai masalah tempoh hari..

kalau tidak ade die pasti aku tidak kuat seperti sekarang dan pasti juga aku tidak ade di sini lagi.. Die juga lah yang mengajar aku untuk menerima insan lain sebagai sahabatku agar aku tidak kesunyian, tersisih dan bersedih2 lagi. 
Thankz a lot Ophie coz banyak tolong aku..

Kini aku telah pun mendapat sahabat baru iaitu Hanum,Puteri dan sahabat baikku Ophie mereka menerima aku seadanya tanpa mengira aku siapa dan mereka sering menyokong aku saat aku didalam kesusahan. kami sering keluar bersama kemana2 saja sehingga semua luka dihati yang pernah tercipta dulu telah hilang dan bertukar dengan kegembiraan,senyuman dan kebahagian.

Setelah semua perkara berlaku, mereka sahabat2ku dulu(mira,bella,echa, dan adik aku dayah) datang memohon maaf kepada ku kerna telah salah sangka terhadapku dan mereka berjanji yang group kami tidak akan berpecah lagi. 

Tapi mimi tetap dengan ego nya dan menyalahkan aku atas sesuatu kesalahan yang aku tak pasti. die masih bermasam muka dengan aku, entah ape laa yang die inginkan sebenarnya aku pun tak tahu..
mungkin die tak mahu lagi menjadi sahabatku seperti dahulu,herm takpe lah nak wat cam ane orang daa tak suke. aku nie bukan insan yang sempurna tetapi insyallah aku akan cuba tuk jadi sahabat terbaik untuk korang semua.

meski pun aku telah berbaik kembali dengan sahabat2 ku itu (mira,echa,bella dan dayah) aku akan tetap berkawan ngan sahabat2 baru aku (ophie,hanum dan puteri) kerna bagi aku kawan aku, tak kiralah siapa pun die mereka adalah sahabat terbaik aku dan aku tak kan sesekali meninggalkan sahabatku melainkan ...

Inilah yang dinamakan persahabatan"kita berkawan bukan hanya untuk kegembiraan semata2 tapi juga untuk melalui hari-hari bersama tidak kira samaada suka dan duka"

Moral: Jangan sesekali menfitnah atau menghukum seseorang tanpa unsur periksa sebaiknya bertanya lah dahulu sebelum membuat sesuatu tidakkan agar tidak ade yang merana.


 putri, ophie, anum


 anum, ophie, and roul

                     Bella, ophie, mira, roul, dayyah and echa...





29. 03.2011

aku kawan dan enjoy!!




..Bintang Kehidupan terus lah bersinar menyinari kehidupan dan impian kami...


roul , miera and dayyah


mimie , aina , miera , dayyah and roul
   minah Rem-it terkepit..he,,he,,


...my all geng.... 


oookkkeehh.. readdyyy...smile....snappp!!


 best prend poreba
 ..semua tentang kita..

~Semoga Persahabatan ini berkekalan.. dan tidak ade perpecahan diatara kita semua..
ur all still my friends forever!!~

Part Time job(catering)

22.3.2011


hari nie aku dan kawan2 ku pergi buat keje part time catering ngan D'saji kat putrajaya..
aku happy sangat coz bley join wat job nie. inilah pengalaman yang paling berharga tuk aku..
kat sane aku kena jage bahagian kitchen so kena laa kemas2 dan urus sal makanan tuk guess..
aku keje nie bukan tuk cari pengalaman aje tapi juga tuk cari duit lebih tuk tampung perbelanjaan aku kat sini                 coz sekarang aku belajar di kolej ktac tue.
aku bukan owang senang so kena laa bantu umi dan abah aku juga, jadi aku akan terus berusaha tuk wat jop nie.
selain dari aku(nourul), mimie, dayah(adik aku), syue, liza, lin, ophie, dan geng class kami seramai 20 orang telah ikut same tuk brkerja sekali.







selepas habis keje kiteorang di bayar gaji sbanyak ....(rahsia tau..) kami gembira sangat hari tue sampai siap berposing-posing ambik gambar lagi huhuhu....

Rabu, 23 Mac 2011

untuk korang sahabatku

Sebelum aku sambung blajar,

ak nie jenis kurang berkawan..
klo ade pown
si minah senget yang bernama diana dan yasir aje....
ngan dieorang la aku slalu curhat, lepak same dan berkongsi minat giler2 kiteorang.
diana kawan yang baik dan penyayang tapi brutal cikit.

aku suke berkawan ngan yasir coz die slalu bagi aku nasihat, kiteorang slalu lepak .. bile daa lepak, sume tempat kiteorang nak pi jalan2 sampai ade owg igat kiteorang nie couple.. haha
padahal kiteorang kawan jep kot hehe..
tapi ape2 pown dua orang nie memang kawan aku yang aku tak kan lupe larh!!

aku rasa bertuah allah berikan sahabat yang baik cam diaorang yang selalu tolong aku masa susah dan senang dan yang slalu memberi nasihat bile aku tersasar jalan.
aku ade gak member2 yang lain tetapi tak rapat sesangat ler...

Lepas aku datang belajar

Di kolej teknologi antarabangsa cybernetic nie,

aku banyak dapat kawan-kawan
yang selalu tolong aku, dorang slalu ade tuk aku mase susah dan senang, aku rase bertuah sangat coz dapat kawan ngan dorang yang giler-giler tue.

mengenali miera yang slalu jadi chef tak bergaji kiteorang dan mak tiri kiteorang(walaupown aku lagi tua dari die) telah mendidik kiteorang untuk menjadi seorang yang bertanggungjawab,serius dan baik cam die gak. kiteorang, nurul(aku lah tue), dayah ataupown name gelemornyer wonder pet(adik aku yang tercinta dan terbusuk he3), miera@kak patrik(mak tiri ke-2), mimie@mimiow(si cute cikit aje) dan aina@kak nita(si pengkritik utama n mak tiri pertama).

kiteorang selalu lepak dan buat semak kat bilik miera coz nak menonton movie kat bilik die..


Pertama kali kenal

miera(kak patrik) aku ingat die nie sombong giler dan brlagak nak mampus.. tapi bile ak daa kawan ngan die dan kenal hati budi budak nie, die tak sombong rupenyer baik giler adelah.
kadang-kadang aku takot gak tengok muka dia yang masam kalah asam belimbing tue bile ngah mare, sampai macha kedai mamak pown terkena terpias skali.. huhuhu aku takot siot..
tapi aku kagum ngan die coz die seorang yang berani dan rajin kejutkan aku bile nak pi class pagi-pagi buta..

.....hahahahahahahaahahha....


Berkawan ngan aina(kak nita) nie memang best dan geMpak giler lah...
dielah ketua dalam geng kiter nie (klo tang nak pi lepak dan karaoke lah..hehe),
dia gak lah yang slalu jadi
wanted kat kedai mamak coz slalu mintak order panjang berjela-jela dan order pelik-pelik sampai macha kat kedai mamak tue pown bley takot dan pedupt ngan die huhu..
walaupown die nie kepala giler2 cam aku(tapi aku x giler tau),
aku kagum giler ngan die coz die boley dikatakan warak lah gak walaupown slalu pi karoke.
warak ke????

....... hahhahahhahahaha


mengenai dayah or wonder pet(adik aku laa)tue tak yah citer arh!!!!
coz kiterorang memang rapat sejak dari dalam perut lagi. hehehe..
aku bersyukur dapat adik baik dan ala-ala ayu manja cam die,
dia lah slalu tolong aku bile x de duit(he3 tang duit aje) dan slalu beri semangat kat ak.
die memang sporting giler walaupown slalu kena kutuk ngan aku tapi die still ley senyum aje dan gelak bersama aku.
aku kagum ngan die coz die kuat semangat dan berani walaupown dlm kesusahan or kesedeyhan.


sal mimie(mimieow) lak..
sebenarnyer aku pelik ngan dak nie(mase mula kenal laa).. muke die
asyik masam jep.. ade masalah dunia ke die ek??
huhuhuuhu
tapi setelah mengenali dak nie ,, sebenarnyer dak nie bukan tak mesra alam cume die tak mudah rapat ngan orang tapi die dah kawan ngan orang, die ok jep cam manusia lain... bukan cam alien taw..


....................hehehehehehehhehehe......................


mengenali ophie(sophieory) lak..
pada mulenye aku tak rapat sangat ngan dak nie.. aku tak berani nak dekat ngan die , igat die nie makan orang..? yea laa muke cam serius jep.. takot aku haha.. tp bile daa kenal2 dan taw perangai giler2 die tue rupenyer die ley sekepale ngan aku.. hehehe.. berkawan ngan die memang best coz aku bley share banyak citer kat die dan die slalu bagi aku semangat bile aku down dan naik mare kat org len..
dan yang paling penting die memang giler2 tol larh!! suke nyakat owang len haha..

kesian ngan budak2 hostel tue kena sakat at die haha.. aku lak bkn nak tolong tp tompang gelak ade laa..

.....hehehe....hahahahahahahaha......



terima kasih buat korang yang sentiasa berada disisi aku menceriakan dan mewarnai hidup aku tanpa korang aku tak kan dapat mengenali erti persahabatan dan kehidupan.



                                     all about my friends




lepak kat depan kedai mkn(tai heng)!! sambil snap picture..
aku, dayah, miera, ophie, dan mimie.




snap.. snap slepas balik dari class!! 
dayah, mimie, aku, aina, dan miera.



sambut be lated besday room mate kiterorg(zarra, echa, dan bella)!!
snap..snap.. ophie, aku(nourul), miera, mimie, dan dayyah
"BEST PRENDS POREBA"



karaoke jap!! 
aina, ophie, aku, anum, miera dan dayyah.


                                 aku(nourul dan diana)
diana (minah senget)


aku dan yasir.




"ini antara my best friends aku forever larh!!."












yasir (si penasihat)