Isnin, 23 Julai 2012

peRagut!!

Hari nie roul ngan adik roul nak pi beli makan kat bazar ramadhan tuk wat berbuka...
mase ontheway nak pi bazar tue,, tiba2 aje ade seowang mamat moto nie datang sebelah moto roul tue
pastu owang tue ragut beg tangan roul..!!!

..........................hhhhhhhoooohhhhhhh.....................!!!

punyer laa roul terkejut mase tue.. sampai panic gak laa roul tadi..
tp roul x duk diam jerp.. so roul pi laa follow moto owang tue.. 
follow punyer follow.. 
tp x dapat gak cuz owang tue bawak moto die laju giler arhh.. 
so terlepas laarrrhhh... 
roul kejar owang tue sebenarnyer cuz nak amek no plat die jep 
nt senang nk wat report tp x dapat lark huhu...
emmm.. sedih btol laa bulan2 pose cam nie dapat musibah cam nie lak..huuhu.. 
law tau cam nie roul x kuar umah tadi an.. 
tp nak wat cam ane, dah benda nak jadi so kite x ley nak wat ape daa..
kena reda aje larr..

tapi pelikkan..???
bulan2 pose cam nie pown si penjahat and penjenayah2 nie nak wat job kan... 
tak taw insaf langsung.. 
bukan nak wat amal jariah or bertaubat tapi menyusahkan hidup orang lain lagi.. 
ish.. ish.. dunia.. dunia.. 
tak kan pernah aman dunia nie klo ade manusia2 cam nie.. huh!!


with
nourul crusty and dayyah cikyah

Ahad, 22 Julai 2012

With A Smile


lift your head
baby don't be scared
of the things that could go wrong
along the way
you'll get by with a smile
u can't win at everything but u can try
and baby u don't have to worry
coz there ain't no need to hurry
no one ever said that there's no easy way
and when they're closing all their doors
and they don't want u anymore
this sounds funny but i'll say it anyway
girl i'll stay
through the bad times

even if i have to fetch u everyday
you'll get by with a smile
u can never be too happy in this life
coz in a world where everybody hates
a happy ending story
it's a wonder love can make the world go round
but don't let it bring u down
and turn ur face into a frown
you'll get along with a little prayer and a song
lift your head
baby don't be scared
of the things that could go wrong along the way
you'll get by with a smile
now it's time to kiss away
those tears goodbye

Jumaat, 20 Julai 2012

go0 -- GrEenn....

g0 Green..
hari nie roul buat perform tarian sempena hari go Green
 yang di anjurkan oleh kolej roul (KTAC)
go Green di adakan adalah untuk kempen menyelamatkan bumi kita
 dan selamatkan alam sekitar..
jadi dalam kempen nie roul ambik bahagian dalam tarian
 untuk memeriahkan lagi suasana lorh huhu
sebelum nak menjayakan tarian kiteorang nie, 
kami semua berusaha mempelajari pelbagai teknik2 tarian
 yang di ajar oleh abg zaini(ketua kiteorang larh).. 
thanks sangat kat abg zaini cuz dah banyak tolong dan bersabar
 ngan kerenah kiteorang terutama sekali roul cuz susah nak wat yang terbaik..hehe..

dapat join tarian dalam club teater ngan dorunk nie banyak bagi roul pengalaman yang best2 yang x kan dapat roul lupe sampai bile2.. thanks to u all cuz banyak surport roul terutama araff(ophie).

with my dance group:-
 roul(nourul), araff, raihan, Ijam, haziq, shida, aida, gina, fiq, wan, wawa, kasyah, naZrul, kak nina, rain, aG, angel, aten, fie, cahaya mata prjuang

Di bawah asuhan;- En zaini

~pDa:- 04 April 2012
di Padang Awam, Taman Pudu Ulu Cheras.

~ kat bawah nie ade beberape picture kiteorang sebelum, semasa dan selepas tarian..
snap...snap...snap... takde keje len lorh hehe.. walaupun kelam kabut nak prepare sempat agy tue amek picture.. hehe...


nie shida, aida, fie dan roul(nourul)


snap.. snap.. pose..pose..


snap.. snap.. memandang pasangan lark..!!



renungan sang gadis....



 haaahhhh..!! snap..snap picture bebas lark..
hehe... hiiiiyyyaaarrrkkkkk.....

 before make over lorh... buruknyer..!! ..hehe..


after make over daa.. ok tak make up tue??
commmooottttttt eeekkkhhhh?? .. heehhehe,,... 



sang jejaka yang control2 comel laa konon.. 


 ...pendekar melayu terakhir.. hiiiyyyaaarrrrkkkkkhhhhh..

.. roul, haziq dan wawa .. 


               ~ kat Bawah nie lark antara student2 yang hadir pada hari go green nie..





in picture:- dayah, echa, aiena, liza, sarogie,bella, zarra, liyana..
nie antara owg yang roul kenal lah yang hadir pada hari nie..


Selasa, 17 Julai 2012

Kisah Seram.....!!!!!!!!!!!!!

  
Ade empat owg member nie tergesa2 nak balik umah selepas abis class...

seorang tue nak cepat cz nak kena kejar mak cik dia
yang ke dua tue nak cepat cz nak kejar teksi 

yang ketiga nak kejar mase sebab tunang die daa tunggu 
dan seorang agy nak kejar jalan takot jem nanti sebab naik motor.. 


mase dieorang masuk lif tetiba aje lif tak bergerak,tak jalan dan senyap aje.. 
so dorang mengelabah, seram dan takot giler laa cz takot terperangkap dalam lif tue mase petang2 nie.. 
tup2 dorang tengok lif tue x tekan nombor agy.. 

....hahaha..... patut laa x gerak2 .. 
tue la mengelabah nak balik cepat agy.. kan da kena hihihi tak pasal2 seorang member tue jadi mangsa kena maki kat member dorang sume 
......hahahha....... 


with my geng~ arifah, fasha, scha , and nuroul. 


16.07.2012 IN KOLEJ

Isnin, 2 Julai 2012

Bermula musim baru, Semangat yang baru, Pengalaman yang baru, Kehidupan yang baru dan Azam baru!!






Setelah dekat 2 bln lebih aku dan kawan2 menjalani cuty yang panjang akhirnye abis gak cuti sem kiteorg .. huhu.. windu kat kawan2 membuak2 di hati nie.. 

hary pErtama at kolej!! 
arini merupakan hari pertama kiteorg dan musim yg keempat kat kolej nie, best tol dapat jumpe kwn2 ak yang daa lame x jumpe nie.. 

hah!!!! bile da jumpe.. banyak plak nak di borakkan hehe..
banyak betol cerita sal kawan2 aku yang ak dapat taw..

Ade yang excident mase on the way balik kl laa(miEra)
Ade yang pakai handfon baru lah(mimie) hah tue pun nak citer gak ke? 

haha.. pakai BB tue.. eh jangan salah paham lak, bukan bukit bintang ok tp black berry hehe.. 

hah!! dayah pun tak ketinggalan.. die pun daa pakai new fon huhu.. samsung lagi taw hoho .. jeles ak.. hehehe tapi ckit jerp..

yang nak berhenti belajar pun ade gak..
sebab die ade masalah keluarga.. tapi bile aku dan kawan2 yang lain bagi semangat dan nasihat kat die(nazz), akhirnye die tukar fikiran tuk behenti dan die cume tangguh belajar wat semetara waktu jep.. 

sowang lagy ophie, ophie xdapat teruskan belajar sebab masalah ckit so die terpaksa berhenti dan berkerja kat kampung die kat melaka.

Pelbagai kisah2 kawan2 aku yang aku dengar.. tpi korang mesti nak tau kisah ak gak kan??

erm aku ok jep.. 
sekarang nie aku daa boleh jalani hidup aku tanpa die.. 
walaupun cinta masih di hati tp aku akan kuat untuk teruskan hidup aku kat sini.. 
dengan ade nye sahabat2 aku yang banyak memberi aku sokongan dan nasihat serba sedikit ia menguatkan lagi diri ini.. insyallah.. 
aku nak lalui hidup cam orang lain, biar lah die ngan hidup die.. 
semoga dia bahagia..!! 

DIA?? SIAPAKAH ITU??
...................................... 
(bia la rahsia hehe)

haA.. koRunk nak tAu x??!!!!
result daa dah kuar taw hehe...
alhamdulilah aku dapat result yang terbaik punyer hehe.. 
terima kasih kepada kawan aku (arifah) dan yang lain yang banyak memberi sokongan kat aku yang sanggup repeat ajar ak semua subject yang aku tak belajar lagi tue(aku cuti pergi khursus askar so tak hadir kelas). 

mAtlaMat dan Azam
mulai sekarang aku hanya ingin mengejar cita2 aku yang masih belum tercapai.. 
semoga allah permudahkan jalan ku ini insyallah..